fbpx

Mire figyeljen az őszi esküvőnél?

Ősszel esküvőt tartani kivételesen jó ötlet. Egyfelől ebben az évszakban velünk vannak a gyönyörű fények és színek: az őszi természet csodákkal kényeztet minket, ez különösen fotózásnál igazán nagy ajándék. Legyen az a naplemente, vagy egy éppen hulló falevél – a harmónia azonnal tetten érhető.

Másik oldalról, ősszel nincs már rekkenő hőség, tehát nem kell amiatt aggódni, hogy a lehető legkisebb mozdulatra is csuromvizesek leszünk, ami, valljuk be, egy nyári esküvőn reális veszély. Persze ilyenkor is megtréfálhat bennünket az időjárás, de ha egy szép, napsugaras őszi napot sikerül kifognunk, egy életre szóló élmény lehet az esküvő az ifjú párnak éppúgy, mint a vendégeknek.

Az is fontos – bár kétségtelen, hogy erősen gyakorlati szempont – hogy az őszi esküvőnél több időpont is a rendelkezésünkre áll. A fő, nyári esküvői szezon után akár a szertartás, akár a vacsora tekintetében a helyszínek szempontjából több lehetőségből választhatunk. Akár még szabadtéri parti is lehet az esküvő utáni vacsora – ha kellőképpen hosszú az indián nyár.

Hogy mi is egy esküvőn a dress code? Erről megoszlanak a vélemények. A választást mindenképp befolyásolja az esküvő helyszíne és stílusa (pl. vintage), a párral való kapcsolatunk foka és az ő öltözékükkel való harmonizálás lehetősége. Ellőfordulhat, hogy a meghívón feltüntetik a dress code-ot, ez esetben egyszerűbb dolgunk van.

A white tie dress code a legelegánsabb öltözéket jelenti: ilyenkor férfiaknak kötelező a frakk mellénnyel, cilinder és fehér díszzsebkendő a kiegészítők, a hölgyek viselete pedig a hosszú estélyi ruha. Ha a meghívón black tie az elvárt öltözék, akkor a férfi vendégeknek fekete szmokingot kell viselniük, a hölgyek öltözéke a kisestélyi vagy egy koktélruha. A következő szint a cocktail attire, amikor már nincs merev elvárás, ugyanakkor egy elegáns öltöny mindenképpen ajánlott a meghívottaknak, a hölgyek ilyenkor vehetik fel például a klasszikus „kis fekete” ruhát. Ha casual a dress code, akkor öltöny, esetleg egy zakó is lehet a meghívott férfiakon, akár sportosabb stílusú is, és a hölgyek öltözéke itt kevéssé van megkötve.

Fontos szabály, hogy ne akarjunk túltenni a vőlegényen, sem öltözékben, sem színekben. Ahogy nem illik a hölgyvendégeknek fehérben lenni, mert az a menyasszony színe, a férfivendégek esetében pedig ez az alapszabály.

Hogyan válasszon méretes öltönyt? Segítünk!

További tartalmak

Sportzakó

A nevét mint a legtöbb ember által készített tárgy a funkciójáról kapta, hiszen eredetileg (a kor divatjának megfelelően) vadászat alkalmával használták. Aztán a sportzakó népszerűsége

TOVÁBB OLVASOM

Kövessen Facebookon!

The Suitcompany © – Adatvédelmi tájékoztató